Binnen kijken: veranda

Ons interieur is het verre van af. Toch wil ik graag delen wat de beginfase is van onze indeling, meubels en decoratie. Anders zou ik het bloggen een leugen vinden, want een huis aankleden na een verbouwing is soms roeien met de riemen die je hebt.
Daarmee wil ik zeggen dat je niet je droom-design-meubels kan aankopen of dat tweedehandjes echt wel oké kunnen zijn. Het zou dwaas zijn om dit niet met jullie te delen, dus bij deze: onze eerste bewoonbare ruimte!

Toen we ons huis voor de eerste keer kwamen bezichtigen, was de veranda wel een eye-catcher. Zoveel licht en met uitzicht op onze tuin. We droomden al van warmere dagen, wanneer het zonlicht de veranda zou bereiken. Dit al genietend van een tas koffie (in de realiteit nog niet veel van gemerkt).
Als snel werd er beslist dat trend urban jungle zou overheersen in deze ruimte, door te werken op groene accenten in contrast met de zwarte vloer. De muren kregen een lik verf, van donkergrijs naar wit (verademing).

Maar dan de indeling, dit was een iets moeilijkere keuze. Door het schuifraam en de doorgang naar de keuken was er wat belemmering. Over één ding waren we het eens, een kleine en gezellige zetel zou plaats vinden. In de meest ideale wereld een slaapzetel, maar de zetel mag niet te diep zijn voor de eettafel. Eerlijk, dit was echt niet makkelijk om te vinden, we kozen voor een budget-vriendelijk zeteltje die mooi ingekleed is met mijn DIY kussens.
Onze tafel is een afdankertje, uitschuifbaar en hierdoor kunnen we makkelijk 7 personen aan tafel plaatsen. Daarnaast zie je ook het plantenrekje waar we binnenkort ook kruiden willen zaaien. En een magazine-rek kon natuurlijk ook niet ontbreken, de veranda is veruit de beste plaats in het huis om te lezen!

Dit is echt het maximum van meubels dat ik hier wil plaatsen. We spenderen hier meer tijd door dan we dachten, niet enkel tijdens de maaltijden maar ook bv. nu als ik een massa aan blogposts aan het typen ben.
Het is een ruimte die ons rust moet & kan bieden, daarom wil ik bekijken hoeveel extra elementen ik hier nog ga hangen. Mijn decoratie-drang zal ik hier zeker moeten beperken.

Enjoy! En ik hoop dat jullie het leuk vinden om stap voor stap ons interieur te zien evolueren.

32372932573_7513013640_k

32372932633_46434165ca_k

Zetel knopparp IKEA – marble koffietafeltje Action – stoelen Leen Bakker – plantenrek Kwantum SS16 – muntgroene bloempot Action – kandelaar HAY – houten airplant terrarium Hoshii – Posters uit Flow magazine – kussens DIY

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s