DIY kussensloop

Ons huis is meer een thuis aan het worden. En bij een thuis hoort een gepersonaliseerd interieur! Mijn creatieve vingers begonnen een beetje te jeuken nadat ik een handgemaakte kussensloop van Annelies (blogster van Mus in de wolken) kreeg. Ook vond (en vind ik nog steeds) niet mijn smaak bij de slopen in de courante interieurzaken.
De ideale kans om te gaan DIY-en.. Met een beetje youtube en vroeger veel uren naar mijn Moeke haar naai-werk te zien, was ik zelf onder de indruk hoe vlot alles ging.

Waar kocht ik de stof? Bij Kwantum natuurlijk! Daar kan je makkelijk per meter aankopen en is er naar mijn bescheiden opinie veel keuze.
Ik ging resoluut voor de monsterra-print, onze veranda heeft veel groene accenten. En ik ben van plan om die zeker nog uit te breiden met veel plantjes.
Welke hulplijn bestaat er? Na een beetje surfen op Youtube, kwam ik terecht bij Melanie Ham. Via deze video kan je makkelijk aan de slag, af en toe pauzeren van de video tijdens het naaien is aangeraden.
Wel moet ik toegeven dat ik mijn derde sloop fout aan elkaar heb genaaid en dus alles los kon maken. Maar beginnersgeluk stop na een tijdje, niet?
Wat heb je nodig? Een naaimachine, stof, speldjes, schaar en draad.

 

De kussens zijn ver van perfect qua naaitechniek, maar ik ben er wel fier op. En het doet me deugd om een capabel te zijn om ze aan te passen aan ons interieur. Bovendien was het voor mijzelf een ZEN-moment in de drukte, decoreren is mijn nieuwe therapie dus!

33031598562_0e7bb9f9b9_k33031598982_4c42e0f899_k33031602902_2a24ec04fb_k32372931643_eb6ccc8403_k

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s