Home update #9: De bovenverdieping

img_2508

Hoera, sinds gisteren heeft heel de bovenverdieping deuren! Dit verdient toch wel een klein vreugdedansje, want deuren plaatsen in oude en scheve muren is niet vanzelfsprekend.

Gelukkig hadden we een helpende hand die de klus wist te klaren. En eerlijk gezegd, beter hadden we het zelf echt NIET gedaan. Tom assisteerde en ik deed voornamelijk het schilderwerk van de kozijnen 😉

img_2495

img_2503

We kochten de kozijn en deuren bij Gamma, de kozijnen zijn gemaakt uit MDF-hout.  De deuren zijn geen standaard schilderdeuren maar noemen fermette, persoonlijk vonden we ze mooier passen in het scandinavisch interieur. De deuren zijn hier te vinden en hebben een crèmekleur, de kozijnen krijgen een bijpassend likje verf.

We moeten enkel aan de kozijnen een beetje bijwerken, want het pleisterwerk komt niet tot aan de latten. Tip tijdens het renoveren: laat je stukadoor dit goed bijwerken!
Buiten de nieuwe deuren hebben we ook twee bestaande deuren geschilderd en opgehangen (met de gespoten scharnieren uit mijn DIY).

img_3308

Ook heeft ons papa boven de verlichting gehangen, we kozen voor snoerlampen. Een koopje bij Monoqi, ze geven met 3 snoeren zeker voldoende verlichting voor de slaapkamers en bureau.

En af en toe een koffiepauze op de werf mag toch ook wel eens zeker?!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s