Home update #8 IKEA laminaat

Een goedkoop en toch deftig alternatief voor je bovenverdieping zoeken qua vloer, dat is echt een uitdaging. In onze gedachten gingen we naar laminaat > vinyl > onderparket > OSB-platen > laminaat> … Alles zoals altijd zijn pro’s en contra’s.

 

Maar de knoop werd uiteindelijk snel doorgehakt, na wat prijsberekeningen was laminaat het besluit.
Het volgende om je hoofd over te breken: kiezen welke soort laminaat je gaat nemen. Oh boy, niet zo makkelijk als we dachten.. Want door de toplaag in print kan je zowat 100 000 verschillende soorten kiezen. En dan nog maar zwijgen over de prijzen die ze op je af gooien.

 

Na het lezen van enkele positieve reviews over IKEA laminaat, ging ik een pakket halen in de winkel van Hasselt. De kleur was echter een goeie combinatie met de muurverf en ons behang, zelfs met de donker eikentrap.
Onze keuze ging naar whitewash eikenpatroon omdat het licht is en toch niet snel vuil ziet. Nu de laminaat geplaatst is, zijn de ruimtes ook heerlijk fris. Jammer genoeg zijn onze kamers niet zo groot, dus de lengte van de plank komt niet zo mooi tot uiting. Gelukkig is dit wel zo in onze gang te zien.

Het plaatsen van de TUNDRA laminaat ging ook makkelijk!

Enkele tips die we kunnen meegeven:

  • Best drie pakketten te gebruiken tijdens het leggen, om kleurverschil te voorkomen.
  • Te investeren in en dikke en geluiddempende ondergrond. We plaatsen dit op ons eerste verdiep en onze keuze ging uit naar deze ondervloer.
  • Berg je pakketten goed op, wij hebben er eentje kunnen weggooien omdat het schuin had gelegen voor lange tijd.
  • Het plaatsen in wildverband is de makkelijkste techniek en hierdoor verspil je minder planken
  • Denk goed na bij het aftekenen en uitsnijden van planken, hier bespaar je planken mee.

We zijn echt heel tevreden van het resultaat, het is echt ook een aanrader als klus om zelf uit te voeren. De laminaat was 5,99 euro per vierkante meter, maar jammer genoeg enkel en alleen in de Nederlandse winkels te verkrijgen. Maar hiervoor reden wij graag naar Heerlen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s