Op de koffie met Annelies van Atelier Stek

Na mijn vorig portret van Glenn groeide mijn lijstje van potentiële koffiedates, maar ik wist al snel wie ik eerst wou contacteren. En om het in haar eigen woorden te omschrijven: creatieve mensen vinden elkaar voor een babbel.
Annelies van Atelier Stek en ik groeiden op in dezelfde stad, na ons middelbaar trokken we naar Antwerpen, om er te studeren. Maar Annelies bleef plakken in hartje Borgerhout en ik keerde terug naar de Kempen.

Op mijn favoriet kanaal Instagram volgde ik Annelies al bijna 1 jaar, zo klikte ik ook door naar haar blog waar nog meer van haar werk is te zien. Bloemen zijn hip en iedereen waagt zich tot het creëren van een mooi boeket.
Stiekem gebruik ik ook de hashtag #wannabeflorist, maar hoe wordt dit ineens je passie? Daar wou ik het voornamelijk met Annelies over hebben tijdens onze koffie!

Annelies was al even op zoek naar een drijfveer in het leven. Doordat ze tijdens haar studies klierkoorts kreeg, zorgt dit nog dagelijks voor stevige vermoeidheid. Hierdoor is een voltijdse baan niet echt een optie. Dus ging ze op zoek, en de opleiding op afstand voor floriste bleek een goede match te zijn. Voor haar stage kwam Annelies terecht bij bloemenatelier in Hove, dit werd de basis van haar leerschool in de wereld van bloemen.

Stilletjes aan was het tijd voor Stek om te groeien, ze ging van start met een eigen blog en instagram-feed. Door het delen op die sociale media, werd ze opgepikt door verschillende mensen en opeens zat de eerste opdracht in haar mailbox. De kracht van sociale media is toch mooi voor jonge ondernemers, niet?

Atelier Stek wil bewust en op maat bloemen voorzien voor allerlei gelegenheden, hiermee wil Annelies het cliché van enkel bloemen voor een huwelijk doorbreken. Want voor elk feest mogen er toch bloemen voorzien zijn?!
Als ik aan haar vraag om haar stijl al floriste te omschrijven zegt ze: natuurlijk en liefst een los boeket. En voor mij persoonlijk is haar stijl al heel kenmerkend, daarom voeg ik er ook nog kleurrijk aan toe.

Het werk van Stek is een perfecte fit met Annelies haar persoonlijk leven, de dagen voor een huwelijk leeft ze er hard naar toe. Maar erna komt de nodige rust die ze kan gebruiken. En om even in alle transparantie te delen, de job als florist bevat veel handenarbeid. Bovendien zijn bloemen een natuurlijk product en hebben ze dus ook een dagprijs. Hierdoor schommelen prijzen en reken je bij de prijs de werkuren er ook nog bij. Maar bij Stek draait het meer om de creatie en klantgericht werken, zo vraagt ze aan alle bruiden om hun jurk te tonen zodat ze het boeket hierop kan inspireren.

img_9221-3

Buiten het maken van de bloemstukken wil Annelies graag in de toekomst meer aan styling doen. Want elke creatieveling houdt van eindresultaat en buiten dat feit heeft Annelies echt oog voor detail. Wil je hier bewijs van, bekijk dan zeker haar tafel-styling op de blog van Stek.

Ook vroeg ik me af hoe moeilijk het is om je te onderscheiden in een maatschappij waar bloemen écht hip zijn/beginnen te worden. Stek waagt zich misschien wel mee op de kar van het succes, maar wil zich voornamelijk richten op feestelijke gelegenheden. Maar eveneens initiatieven zoals een open pluktuin in de bloementuin of een workshop voor een groep, zijn creatieve projecten die ze in de toekomst wil doen.

Annelies bruist van energie door de bloemen en dit is zo leuk om te zien. Iemand met een echte passie en niet zomaar iets wat je zomaar doet omdat je er goed in bent. Natuurlijk hoopt Stek door social media en haar werk stiekem bekender te worden als floriste. Maar ze neemt het opdracht per opdracht met oog op haar gezondheid en dit siert haar ook.

img_9253
img_9262-2

Hopelijk komen er in de toekomst nog enkele endwood x stek projecten, want met mijn voorliefde voor interieur en passie voor fotograferen kan dat niet mislopen he?

 

Wil je meer werk van Annelies zien, check dan haar blog. 
En stalk haar op Instagram door elke foto te liken, het is de moeite.

We gingen op de koffie bij Butchers in Antwerpen, 
foto's zijn genomen in de bloementuin in Geel.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s