DIY scharnieren

washed-6147

Zoals je voorheen al gelezen hebt op mijn blog, schilderden wij onze deuren in een lichtgrijze kleur. De originele scharnieren zijn donker koper. En na ettelijke keren poetsen met koperkuis, was het resultaat teleurstellend en eerlijk gezegd zou ik niet kunnen leven met het feit dat we zo onze deuren zouden ophangen in het kozijn.

Dus onder het motto: een beetje verf kan nooit kwaad.. Ging ik mij informeren bij Gamma, die vriendelijke verkoopster zei me dat ze kleuren met een spuitbus de beste optie was. En gelijk had ze!

washed-0299washed-0303

Eerst kregen alle scharnieren een laag primer en erna twee lagen zijdeglans. Elke keer dat ik de scharnieren draaide, zorgde ik ervoor dat ze soepel bleven door ermee te bewegen. Op de foto’s is het verschil tussen de primer en de zijdeglans moeilijk te zien, logisch want ik gekozen heb voor licht grijs. Maar ik moet toegeven dat de primer al heel erg dekkend was!
Deze DIY is super simpel als je de gebruiksaanwijzingen volgt, onder andere de droogtijd respecteren en 20 tot 30 cm afstand houden tijdens het spuiten.

De spuitbussen kosten een 7 euro en van zijdeglans satiné zijn er tal van kleuren beschikbaar. Voor 6 deuren heb ik hiermee de scharnieren gespoten, weinig geld voor het grotere geheel van onze gerenoveerde deuren. I’m in love!

washed-0326washed-0323

Advertenties

Een gedachte over “DIY scharnieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s