DIY: deuren schilderen

In de eerste DIY komen onze deuren aan bod, de renovatie-opties waren zandstralen of schilderen. Onze voorkeur ging naar schilderen omdat je dan nog een tint aan je interieur kan toevoegen.

De aangekochte verf is lakverf op waterbasis, van het merk Sigma. Doorgaans net iets duurder dan bij de doe-het-zelver. We verfden ook met andere merken en een kwaliteitsverschil was er toch wel te ondervinden. Voor advies brachten we een bezoekje bij De Looise Verfhandel, een winkel met vestigingen over heel Vlaanderen. Ons eerste idee was voor donkergrijs te gaan, maar dit hebben ze afgeraden. Met een zachte tint gaat je deur meer blenden met elk interieur, bij een donkere kleur zal de deur opvallen en voor drukte zorgen.

Onze kleurtint is lichtgrijs voor de benedenverdieping, de deuren van het toilet en de badkamer zijn magma grijs. Ook belangrijk om mee te delen is het kostplaatje: primer en verf kosten rond de 35 euro per liter. Je kan ongeveer 4 deuren + deurstijl schilderen met 3L.

Vaak zegt men dat voorbereiding alles is, voor deuren verven is dit de realiteit. Het opschuren is echt géén pretje, maar dit had toch baat tijdens het verven.
Het schilderwerk gaat snel vooruit, enkel ben je over een lange tijdspanne bezig door de droogtijd van 8 uur na elke laag. Een tip die we hierbij meegeven: koop voldoende schragen. Bij de doe-het-zelf-zaak kan je er voor 5 euro/stuk aankopen, zo kan je makkelijker doorwerken tijdens het schilderen.

Hoe gingen wij te werk:

ver diy

Advertenties

2 gedachtes over “DIY: deuren schilderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s