Breimateriaal aankopen, wat en waar?

 

Nu het weer meer naar de herfst gaat neigen, neem ik al af en toe mijn breispullen vast. Momenteel werk ik zelf aan een bernadette cardigan, best doorzetten want mijn creaties zijn enkel sjaals of mutsen.  Toch gaf het breimagazine van veritas me moed om iets “groter” te maken, so to be continued..

Hoewel je het niet zo denken,  starten met breien is een investering. Net zoals bij elke hobby zijn er enkele basismaterialen nodig om te starten, jammer is het niet zo simpel als lopen.. Zodat je met een paar schoenen en sportoutfit gesteld bent, vandaar deel ik even mijn basiskit mee voor jullie.

IMG_2152

Wat heb je nodig?

  • breinaalden nr 8 , 10 en 12 (meest courante maten voor te breien met dikkere wol )
  • rondbreinaald 8 en 10
  • grote haaknaald
  • maasnaald
  • lintmeter
  • schaar

IMG_2161

Maar voor je de Veritas/breiwinkel binnen wandelt of op hun webshop kijkt, zijn er zeker nog 3 andere winkels die je een bezoekje mag brengen. Zo verkoop Action bamboo breinaalden (check foto 1) nr 12 voor minder dan 2 euro, ze hebben ook een kit van nr 4 tot 10 en bieden ook wol aan. Bij Zeeman en Wibra kan je alle breinaalden apart kopen voor 99 cent, alle maten zijn er te vinden en ook rondbreinaalden. Voor merken zoals Prym betaal je als snel 5 euro voor één paar naalden… Volgens mijn moeke zijn de priemen (op z’n Kempisch)  van Action zeker zo goed, enkel wat korter. Het is natuurlijk wat je gewend bent 😉

Dus wees niet een rookie als mijzelf en koop je niet arm aan breinaalden. Maar besteed het geld eerder aan kwalitatieve wol, het resultaat gaat hetzelfde ogen.. Trust me! Een aanrader is ook om in het begin te breien met dikker wol en grotere naalden, het gaat veel vlotter. Bovendien krijg je de steken sneller onder de knie.
Als literatuur voor te starten raad ik veritas magazine aan, maar ook de boeken van Veronique Leysen. Die laatsten hebben een goede hulplijn rond soorten steken en een stappenplan ernaast, erg hulpvol voor starters. Ben je eerder een visuele leerling, dan is het youtube-kanaal van wolplein iets voor jou, vertraagde filmpjes om te leren breien. Hoera voor het internet, want dit bespaarde mij ook enkele telefoontjes naar ons moeke…
PS: ook bij Maurice kan je tutorials en workshops volgen, klik hier!

Zeg je nu: “mijn coördinatie voor twee priemen is onbestaande” Dan geen zorgen er zijn ook de punniksets, dit zijn ronde of rechthoekige vormen waar rond je wol draait. Iedereen kan het dus!

IMG_2156
Let’s knit, or what?

Advertenties

Een gedachte over “Breimateriaal aankopen, wat en waar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s