Coffee Popsicles 

DSC_5355 DSC_5359

Fruitige ijsjes zie je overal verschijnen, met yoghurt, mango of aardbeien en eigenlijk in alle geuren en kleuren!  Erg lekker om zelf te maken en vooral snel… Maar naast een zoetbekje, ben ik ook een koffieliefhebber en dit receptje deel ik graag met jullie!

Wat heb je nodig?
  • gecondenseerde melk of griekse yoghurt
  • espresso shots van LGB caffenation of een espresso capsule/pad
  • caramelsiroop voor de zoetbekjes

Zet een espresso, zo heb je een pure koffiesmaak met weinig caffeïne. Voor zes kleine vormpjes, zette ik drie shots. Doe de koffie in een kan en laat afkoelen, dit is belangrijk voor je de rest gaat toevoegen.

De keuze is er tot een yoghurt- of melkvariant, het eerste geeft een iets romigere uitvoering. Bovendien kan je ook voor zoetere yoghurt gaan, dan hoef je achteraf geen zoetmiddel toe te voegen. Gecondenseerde melk is meer waterig, maar blend mooi met je koffie.

DSC_5350

De verhouding is zoals je het wil, vaste of waterige massa, beiden is een optie! Sommige voegen ook caramelsiroop of honing toe als zoete factor. Maar ik ben helemaal  voor de koffiesmaak. En bijna in de overweging tot koffie/tonic aka iced black popsicles te maken..

Verfrissende popsicles toegewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s