home update – elektriciteit

DSC_5168 DSC_5172 DSC_5148

Onze werken zijn weer hard in gang geschoten, van afbraak komt opbouw! Deze week leggen we nieuwe elektriciteit in ons huis, want ons huis was afgekeurd wegens geen aarding. Komt wel vaker voor bij huizen uit de vorige eeuw, maar bij ons was er een deel nieuw bijgelegd en veel oude draden.
Dus hebben wij professioneel een plan getekend met onze elektriciën, waar we allemaal licht willen en stopcontacten of een alarm. Het leuke aan die samenbespreking is dat de vakman je super veel tips geeft over waar je licht kan plaatsen.
Dingen die uit de bus kwamen, waren een spanplafond met spots in de living. Of spots onderaan de trap en vooral waar je best lichtschakelaars plaats, gericht op je rotatie in het huis.

Onze werken duren vier dagen, dag 1 slijpen en uitkappen, dag 2 en 3 potjes plaatsen en dichtvoegen en de draden trekken en dag 4 afwerking. Een moeilijkheid aan renoveren is, plaats vinden in de muur of vloer om draden door te spannen. Gelukkig hebben we een schouw doorheen de helft van het huis waar goede doorgang door is. Ik bespaar jullie de vaktermen, maar wat mij opvalt is dat je creatief moet zijn met het inslijpen.
We mogen van geluk spreken dat mijn vader een eeuwigheid geleden is afgestudeerd als elektriciën, hierdoor kan hij zijn handen extra uit de mouwen steken en lopen de werken wat sneller dan anders. Onze taak bestaat voornamelijk uit opkuisen en dicht metsen van de gleuven.

Jullie horen het goed, wij kunnen ondertussen al metsen als professionals. Weer een vaardigheid erbij 😉

DSC_5167 DSC_5178 DSC_5211

DSC_5215

PS: dit is oude elektriciteit zonder aarding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s