Diana lenzen voor spiegelreflex

Enkele verjaardagen geleden kreeg ik van mijn lief twee Diana lenzen, een fisheye en een wide dreamy. Het was liefde op het eerste gezicht, ne leuke toets aan je foto’s geven, terwijl je niks buiten de sluitertijd van je camera moet instellen.

Maar na een bepaalde tijd zijn ze in de kast geraakt en dacht ik er niet meer aan.. Schande eigenlijk, want de lenzen zijn echt gerief om foto’s mee te nemen. Het vintage effect doet mij denken aan analoge fotografie, aangename korrels van ruis en zacht kleuren. De lenzen zijn ook volledig uit plastic, vandaag het leuke lichteffect. Gemakelijkshalve is er dus ook weinig bewerking aan jr foto’s, geen uren photoshop of lightroom voor de boeg. Het nadeel is dan wel, dat je niet kan scherpstellen op bepaalde punten in je foto.

De lenzen zijn te koop via lomography.nl en je kan voor je nikon of canon spiegelreflex een tussenstuk kopen,Β om het compatibel te maken. In mijn ogen een ideaal gadget voor de creatieve fotograaf, die een voorliefde heeft voor analoog!

Lenzen kosten rond 30 euro en de mounts 12 euro, FYI.

Β 
IMG_9468IMG_9456IMG_9442

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s