Radio vs interieur

Photo Collage

vbno: source – source – source – source

Als je beiden muziekliefhebber bent, dan is het ook logisch dat een radio of bluetooth-boxen een centrale plaats in je huis hebben. Maar niet zomaar alles voldoet aan de eisen van ons oor..
Enkele maanden geleden gingen we op skireis naar Italië, in onze cosy airbnb-crib was een retro radio te vinden. Vroeg opstaan was ineens geen ramp meer, toen we het geluid uit die boxen hoorden  blazen.

Na wat online surfen op tweedehands sites vonden wij al wat leuke koopjes, maar in een lokale antiek- & retrowinkel Expo 58 waren we opslag verliefd op een grundig uit de jaren 60!  We waren er niet meteen naar op zoek en zagen eerst kleinere modellen staan. Tot ons oog op die kast van een radio was gevallen, ideaal passend bij ons interieur.
De opwinding van onze vondst bracht nog beter dingen mee, de Grundig heeft ook een aux-kabel om je gsm mee aan te sluiten. Zo kan je makkelijk spotify afspelen of enkele cd’s erdoor knallen. In de winkel hadden we ook de mogelijkheid tot het testen van de boxen, mijn lief heeft daar de beslissing genomen of hij goed/slecht was.
Allezins is het prijskaartje niet heel erg goedkoop, de radiofrequenties werken niet meer top. Dus cru gesteld koop je een paar boxen met goed geluid.. Maar dat hebben wij er alvast voor over, de volle klank weerstaat niet aan een ordinair paar boxen. Het meubel zou ook uit ons interieur springen, een totale match tussen koper en product.

Na wat pinnen zag ik hoe makkelijk je de radio in je interieur kan blenden, simpel door er plantjes bij te zetten. Of een schilderijtje erboven, maar ik denk meer aan het grote werk. Gezien de meeste van onze meubels een lichte houttint hebben, zou het schreeuwerig zijn om er een donkere radiokast bij te plaatsen. Een lik witte verf kan dus wonderen doen (check collage), of werken met stickers om op de bovenste plank te plakken.

Wat het eindresultaat zal zijn, toon ik zeker later nog!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s