I love LIVING

Als  we LIVING op zijn Kempisch interpreteren, kan je stellen dat we houden van thuis komen.. Maar de Engelse interpretatie van LIVING gaat over graag leven, dingen doen die je graag doet. En vooral je dromen najagen en dat heeft de uitbaatster Bieke volledig gedaan.
Zelden heb ik een creatieveling als haar gezien, van opleiding journalist & interieurontwerper. Toch had dit voor Bieke zijn grenzen en met dé Living wil ze verder streven naar haar droom.

IMG_0382IMG_0320-001 IMG_0338-001 IMG_0356-001IMG_0325-001

De Living heeft zijn typische uitstraling, industrial en toch een clean & rustgevend. Haar passie voor interieur zie je doorheen de zaak, het is uitgewerkt in detail tot in ’t twalet. Moest je voorheen in het pand geweest zijn, is het opmerkelijk dat het tot een open ruimte is omgetoverd.
Voor het interieur werkte ze samen met CreaWoods om de banken en toog te maken, alle andere meubels zijn vintage. De prachtige kussentjes zijn een ontwerp van NELE, waarin een dekentje van Bieke’s oma in verwerkt is.
Het sterke punt aan deze zaak is dat het allemaal rond één concept hangt, bewust zijn. En hieronder hoort oog voor detail en ecologie. Ze werkte dit uit in detail, tot in de menu, interieur, licht en verwarming. Bieke haar vriend zorgde voor duurzame en energiezuinige verwarmingsinstallaties.
Op de kaart staat een bombay bertha en die mag je zeker niet missen, een broodje kip met zoetzure saus en verse groentjes. Bewust gezond eten betekent niet vegetarisch eten, wel samenwerken met lokale aanvoerders zoals CSA de plantentrekker. Je eet er erg seizoensgebonden en dus vers van het veld, onder het motto op = op. Zo zal de menu in constante rotatie zijn, tof om elke week iets anders te proberen. LIVING wil ’s avonds geen voeding weggooien, met respect voor de natuur. Ook zijn alle maaltijden take-out, maar als ecologisch principe breng je je eigen potje mee om het in te verpakken.

Het oudere cliënteel krijgt een gevoel van nostalgie als ze komen lunchen en de jongeren hebben vooral een spot waar ze rustig kunnen babbelen/werken/ … Ook richt ze zich op cultural creatives voor haar workshops, zij die graag bewust zijn van gezonde voeding en leven.
Als koffie enthousiast vroeg ik me af bij welke roaster LIVING zijn boontjes haalt, ze koos voor Barnini omdat het bij de zaak en interieur past. De thee komt van Theepot, een kleine zaak in het Geelse. De zaak is niet gespecialiseerd in koffie, maar legt voornamelijk de nadruk op lunch en bio voedsel.

 IMG_0369IMG_0355-001IMG_0349-001IMG_0332-001IMG_0342

Bovendien zoeken ze nog talrijke creatievelingen die hun stukken verkopen, LIVING wil hun deuren openen voor een groter publiek. Dus als je graag jouw werk tentoon stelt, kan je altijd mailen naar creatief@iloveliving.be .

I love living, Markt 29 in Geel , Facebook
Advertenties

Een gedachte over “I love LIVING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s