Week 1 & 2: huisrenovatie

Na lang wachten, weken vol spanning en veel geregel van bankzaken, zijn we vorige week maandag eindelijk gestart met onze renovaties.. De utopie van het renoveren wordt dan ook meteen bevestigd, want vrolijk beginnen wij met het behang van de muren te halen. Blijkt dat er nog een laag behang onder zit, dus dubbel werk om alles met de stomer er af te halen. Bovendien was de plakkerij helemaal niet goed, dus de eerste dag was ons werk voor niets. Net gestart en al in de penarie, maar met een huis van voor 1960 weet je maar nooit!

DSC_4954DSC_4980De dagen erna hebben we voornamelijk de plakkerij eraf geklopt, de oude chauffages verwijderd en het vals plafond naar beneden geslagen. Het ligt er echt bij als een WERF! Een ding dat we geleerd hebben, is dat dingen die we voor ogen had nu eenmaal kunnen veranderen tijdens renovaties. Daardoor zijn we ook van principe,  dat nu we er aan werken kunnen we het beter goed aanpakken. Het resultaat gaat dan ook gezien mogen zijn, om het lekker Kempisch te zeggen!

DSC_4991 De grootste werken zijn gelegen in de living en de eetkamer, de plaatsen buiten de keuken die het meest benut gaan worden. Voor de rest staan we er vrij goed voor, keuken is nieuw en hetzelfde geldt voor de badkamer. En ons tuintje is klein maar énorm gezellig en erg verleidelijk om te genieten van het zonnetje tijdens de werken…

Om ons verhaal bij te houden hebben wij (lees: voornamelijk Laurein) een projectje opgestart,  in het concreet  een dagboek met instax-foto’s in. Om in de verre toekomst te lezen hoeveel plezier of miserie we gehad hebben aan ons avontuur. Maar so far so good en dat ik potverdikke zin heb in de inrichting en het schilderen. Al gaat dit zeker minstens nog een dikke maand duren voor dit aan de orde is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s